Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Aan de slag met mindfulness

Je rijdt naar huis en denkt aan wat je nog snel gaat kopen in de winkel, hoelang het zal duren om dit klaar te maken, dat je je vriendin nog moet bellen… STOP.  Laat die gedachten maar passeren, zonder er aandacht aan te geven. Luister naar het geronk van de motor, het geluid van de radio, voel de hobbels in de weg, zie wat er rondom je gebeurt. Leef in het moment en laat alle spanning los. Razen de gedachten en emoties ook wel eens door je hoofd? Heb je het gevoel dat emoties en gedachten heel veel energie van je vragen en je maar blijft piekeren? Mindfulness kan wel eens jouw hulpmiddel worden.  Leer in het moment te leven zonder te oordelen.

 

Wat is Mindfulness?

Je bewust worden van het moment in het hier en nu, zonder te oordelen over de situatie. Je bent je bewust van je gevoelens, gedachten en lichamelijke sensatie op dat moment. Je laat al deze dingen echter gewoon gebeuren, zonder te oordelen of ze goed of fout zijn. Uiteraard kan je dit niet in één, twee drie en vraagt het training.

 

Positief

Waarom ook jij mindfulness kan uitproberen? Om (negatieve) gevoelens en gedachten minder zwaar voor jezelf te maken. Mindfulness traint je namelijk om deze gevoelens en gedachten als voorbijgaand te beschouwen en niet als feiten. Je zal hierdoor eenvoudiger afstand van deze emoties kunnen nemen, minder stress hebben en zo meer energie overhouden. Eens je mindful leert denken, kom je los van automatische reacties en zal je meer behulpzaam kunnen reageren.
Ook mensen met chronische pijn, stress op het werk en psychiatrische aandoeningen kunnen baat hebben bij mindfulness.

 

Hoe beginnen?

Er bestaan verschillende mindfulnesstrainingen. Je kan les volgen bij een psycholoog of coach of zelf aan de slag gaan met online video’s of een boek over mindfulness. Terwijl je je helemaal verdiept in deze leer, kan je een rustgevende Zenful etherische olie vernevelen. Goed voor een heerlijk zenmoment. Klaar voor deze nieuwe uitdaging?

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…