Aroma diffuser in huis: do’s en don’ts

Aroma diffuser Dewdrop licht hout in een rustgevende interieur

Een stralende huid, minder verkoudheden, een goede vochtbalans in je lichaam en een fris ruikend huis. De voordelen van een luchtbevochtiger in huis. Ideaal dus om er ook eentje in huis te halen. Wat dacht je van een aroma diffuser in huis? Dat is een goede luchtvochtigheid en een lekkere geur in één. Alleen… waar zet je die dan best neer? We geven je hier alle tips en de do’s en don’ts.

> Bekijk alle aroma diffusers voor slaapkamer

Luchtvochtigheid

Wist je dat je een aroma diffuser zowel zonder als met etherische olie kan gebruiken? Zonder olie ligt de focus op het verbeteren van de luchtvochtigheid in huis. Weet wel dat een diffuser dit niet even veel doet als een luchtbevochtiger. Wel zal de luchtvochtigheid licht verhogen. Zet de diffuser daarom in een kamer, bijvoorbeeld je slaapkamer, waar je veel bent om daar een goede luchtkwaliteit te creëren.

Heerlijke geur met een aroma diffuser in huis

Wil je graag ook een lekkere geur door het huis verspreiden? Zet de diffuser dan bijvoorbeeld in de woonkamer met een paar druppels citroen olie. Dat ruikt heerlijk fris gepoetst! Voor een goede nachtrust zet je de diffuser met lavendel olie in de slaapkamer.

Aroma diffuser in de slaapkamer

Een aroma diffuser is ideaal te gebruiken in de slaapkamer. Een diffuser met licht kun je ook als een nachtlampje gebruiken op jouw nachtkastje. Het best druppel je lavendel etherische olie in jouw vernevelaar om heerlijk te slapen. Je kunt ook heerlijk genieten van andere etherische oliën die je in de slaapkamer kunt gebruiken.

Een goede plaats

Verschuil de diffuser niet in een klein hoekje, maar pal in het midden van de kamer hoeft nu ook weer niet. Een diffuser kun je het best ongeveer 20 cm van de muur en meubels op een vlakke ondergrond zetten. Trouwens, bekijk eens de prachtige designs van de aroma diffuser. Geen reden om deze rust uitstralende ontwerpen te verbergen in je interieur. De diffusers met LED brengen bovendien ook heel veel sfeer in huis. Heel gezellig bij een tv-avondje. Genieten met een aroma diffuser in huis!

Reinigen

Natuurlijk hou je diffuser graag netjes. Veeg daarom na gebruik het overgebleven water in het reservoir en de kap schoon. Raak hierbij het ultrasone element zo weinig mogelijk aan. Nadat je de diffuser een aantal keer hebt gebruikt kun je de diffuser met de diffuser cleaning kit schoonmaken. Zo kan ook het ultrasone element goed gereinigd worden met een wattenstaafje.
Zo. Weer heerlijk schoon en klaar voor een nieuwe kamer!

> Bekijk aroma diffusers

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.