Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Aromatherapie voor je huisdier

Etherische olie op een plant

Natuurlijk doe je niets liever dan je huisdier vertroetelen. Goed nieuws! Je huisdier geniet heerlijk mee van aromatherapie in je huis. Etherische olie kan goed voor hun gezondheid en welbevinden zijn.

 

Aroma diffuser en katten?

Niet alle dieren zijn weg van aromatherapie. Honden en paarden zijn grote fan, katten dan weer een heel stuk minder. Katten hebben een andere stofwisseling dan wij en stapelen etherische oliën op. Ze kunnen deze minder goed afbreken en mogen daarom nooit rechtstreeks met de olie in contact komen. Vernevel je ze in kleine hoeveelheid in huis? Dan zullen ze er minder last van hebben.

Je vraagt je zeker af. Aroma diffuser en katten? Aroma diffuser en honden? Gaat dat samen? Ja zeker. Lees snel verder.

 

Soorten olie voor jouw huisdier

Dieren hebben toch wel hun favorietjes. Met deze geuren kan je hen zeker bekoren:
Lavendel: houdt vlooien en insecten weg.
Ceder: geeft een geborgen gevoel en rust bij angst en onzekerheid.
Vernevel de etherisch olie in een aroma diffuser best in huis en gebruik steeds 100% natuurlijke olie. Gebruik de olie enkel sterk verdund op de huid of vacht van je dier. Voor een juiste dosering, luister je best eerst eens bij de dierenarts.

 

Kieskeurig zijn ze wel

Dieren voelen heel snel aan welke geur ze aangenaam vinden en goed voor hen is. Ze zullen je dan ook laten merken als de geur hen niet aanstaat. Het kan even zoeken zijn naar de juiste geur, maar eens gevonden, geniet je beiden.

 

Etherische olie en aromatherapie bij honden, katten en paarden

Denk eraan dat honden veel beter ruiken dan wij. Enkele druppels etherische olie zijn dus meer dan voldoende! Zorg dat je dieren zeker altijd de kamer kunnen ontglippen als ze het niet meer prettig vinden. Laat je dier wennen en vernevel in het begin niet meer dan 10 minuten.
Paarden plezier je door een spray met verdunde etherisch olie in hun box te spuiten.
Vind de ideale etherische olie en aromatherapie producten voor je troeteldier in het Zenful assortiment.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…