Bach Bloesemtherapie & Bloesemremedies

Bach Bloesemtherapie is een holistische benadering van genezing, ontwikkeld in de vroege 20e eeuw door de Engelse arts Dr. Edward Bach. Het is gebaseerd op het idee dat emotionele welzijn essentieel is voor lichamelijke gezondheid. In deze blog duiken we in de wereld van Bach Bloesemtherapie en Bloesemremedies, verkennen we de filosofie, de toepassingen, en hoe deze natuurlijke remedies kunnen bijdragen aan emotionele balans en welzijn.

   
Verschillende planten kruiden

De Filosofie van Bach Bloesemtherapie

Dr. Bach geloofde dat de geest en het lichaam nauw met elkaar verbonden zijn en dat emotionele disbalans uiteindelijk kan leiden tot fysieke ziekten. Zijn benadering was uniek omdat hij zich richtte op het behandelen van de persoon in plaats van de ziekte of de symptomen. Hij identificeerde 38 basisnegatieve gemoedstoestanden, zoals angst, onzekerheid, eenzaamheid en wanhoop, en creëerde een corresponderende bloesemremedie voor elk van deze staten.

> Bekijk Bach Bloesemtherapie boeken

De 38 Bach Bloesemremedies

De remedies worden gemaakt van de bloesems van wilde planten, bomen en struiken. Ze worden bereid door ofwel de bloemen in water te laten koken of ze in water te leggen en bloot te stellen aan direct zonlicht. De ‘energetische imprint’ van de bloesem wordt verondersteld over te gaan in het water, dat vervolgens wordt geconserveerd met brandy. Hier zijn een paar voorbeelden van Bach Bloesemremedies:

 1. Mimulus: Voor angst voor bekende dingen, verlegenheid en nervositeit.
 2. Impatiens: Voor ongeduld en irritatie.
 3. Rock Rose: Voor momenten van paniek of terreur.
 4. Cherry Plum: Voor de angst om controle te verliezen.

roze plant voor bach therapie

 

Hoe Bach Bloesemremedies gebruiken?

De remedies kunnen individueel worden gebruikt of in combinatie met elkaar, tot een maximum van vijf of zes, afhankelijk van de specifieke emotionele staat van een individu. De standaarddosering is vier druppels direct op de tong of in een glas water, vier keer per dag. Het is belangrijk te benadrukken dat Bach Bloesemremedies niet bedoeld zijn als vervanging voor medische behandeling, maar als aanvulling hierop.

Voordelen van Bach Bloesemtherapie

 • Natuurlijk en Veilig
  De remedies zijn volledig natuurlijk en veilig voor mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen en zwangere vrouwen.

 • Vermindert Stress en Angst
  Veel gebruikers melden dat de remedies hen helpen om beter om te gaan met stress en angst.

 • Bevordert Emotionele Balans
  Door zich te richten op specifieke emotionele toestanden, kunnen de remedies helpen het emotionele evenwicht te herstellen.

 
Bloesem therapie gebruiken
 

Hoe Beginnen met Bach Bloesemtherapie

Om te beginnen met Bach Bloesemtherapie, is het raadzaam om te werken met een gekwalificeerde beoefenaar die een grondige beoordeling kan maken en een persoonlijke remedie kan aanbevelen. Echter, voor degenen die zelf willen experimenteren, zijn er ook ‘rescue remedies’ beschikbaar, die een combinatie van remedies bevatten om te helpen in tijden van acute stress of angst.

In conclusie, Bach Bloesemtherapie biedt een subtiele, maar krachtige manier om emotionele disbalans aan te pakken en harmonie en welzijn te bevorderen. Of je nu worstelt met dagelijkse stress of door een moeilijke periode gaat, Bach Bloesemremedies kunnen een waardevolle tool zijn op je pad naar emotionele gezondheid.

> Bekijk Bach Bloesemtherapie boeken

 

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.