Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Boost je immuunsysteem

Boost je immuunsysteem Foto: Nathan Cowley

Hoesten, hoofdpijn, koorts… Ai daar is die vervelende griep weer. Een kwaal die in de wintermaanden zijn piek kent. Heel vervelend om ziek te zijn. Je hebt vaak nog weinig energie om iets te doen. Vaak kan je niet veel anders dan je taken even laten vallen en uit te zieken op de bank.

 

Etherische olie

Ziek op de bank liggen en hopen dat je snel weer beter bent. Veel meer kan je niet doen. Of toch? Je wist het misschien nog niet, maar etherische oliën kunnen je helpen om minder ziek te worden. Ze boosten je immuunsysteem, zodat je weerstand beter wordt. Heel handig tijdens de winterperiode wanneer je minder beweging en zonlicht hebt. Er zijn ook oliën die het ziek zijn een beetje verlichten. Genoeg van die snotterneus? Welke olie kies je dan best? We zetten de kandidaten even op een rijtje voor je.

 

Citroen etherische olie

Misschien link je deze frisse geur niet meteen aan de winter. Toch kan citroen je een heel eind helpen. De olie werkt immers ook ontsmettend. Enkele druppels in huis vernevelen en daar boost je je weerstand. Geniet ook van een lekkere mok thee met een schijfje citroen.

 

Eucalyptus etherische olie

De ideale essentiële olie voor wie veel verkouden is. Het aroma zuivert de lucht in huis en zet je luchtwegen open. Hmm, daar kan je weer vrij ademhalen. Je hoofd voelt minder zwaar, dus dat spelletje met de kinderen spelen, moet nu wel lukken. Zalig!

 

Tea tree etherische olie

Ook tea tree olie verhoogt je weerstand en staat je mentaal bij. Goed voor wanneer je ziek bent, maar toch nog het huishouden moet runnen, eten maken voor de kinderen… Dit kan zowel fysiek als mentaal doorwegen. Essentiële tea tree olie vernevelen en je geest klaart weer op. Net het duwtje dat je nodig had.

 

Kaneel etherische olie

Hielp de eucalyptus olie nog niet voldoende? Probeer dan enkele druppels kaneel. Dit is een heel krachtige essentiële olie waar je echt niet veel van hoeft te gebruiken. Kaneel zuivert je luchtwegen. Een zalig knus aroma tijdens de winterdagen!

 

Rozemarijn essentiële olie

Je wilt graag de was doen en ook nog stofzuigen, maar die spieren willen echt niet mee. Herkenbaar? Rozemarijn etherische olie helpt jouw spierpijn te verlichten. Enkele druppels in de Zenful aroma diffuser en dat voelt al een stuk minder zwaar. Misschien zit er deze namiddag nog wel een frisse boswandeling met het gezin in?

 

Reukverlies

Wat is jouw lievelingsgeur? Ben je dol op de zoete geur van de snoepwinkel of toch maar frisse boslucht? Geur speelt een heel belangrijke rol in ons leven en bij onze waarnemingen. Sommige aandoeningen kunnen er echter voor zorgen dat we (tijdelijk) niet meer kunnen ruiken. Dit kan bijvoorbeeld nadat je corona gehad hebt of na een hoofdtrauma. Aromatherapie helpt ondersteunend bij de herstelling van je reukzin. Etherische aroma’s zijn erg geconcentreerd en intens.

Zo gaat reuktraining in z’n werk:
– Ruik 2x per dag aan een aantal flesjes etherische oliën. Hou ze ongeveer op 3 cm van je neus en adem rustig in en uit. Oliën voor reuktraining: kruidnagel, roos, citroen en eucalyptus
– Doe dit minstens 24 weken.

 

We hopen dat de Zenful essentiële oliën je ziek zijn een beetje kunnen verlichten. Dat je snel weer de oude bent!

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…