De kracht van etherische olie

Haalde je een aroma diffuser in huis om de luchtvochtigheid op peil te houden? Met een paar druppels etherische olie, doet deze diffuser nog zo veel meer. Ontspanning en zorgen voor je gezondheid. Heerlijk multifunctioneel dus.
We nemen je hier mee in de wereld van de Zenful etherische oliën. Zweef je mee?

Etherische oliën

Planten, kruiden, bloemen en hun wortels hebben heel wat heilzame stoffen in zich. Wanneer je van deze stoffen olie maakt, krijg je een etherische olie die nog alle natuurlijke krachten van de plant bezit. Zo dragen natuurlijke etherische oliën ook bij aan je gezondheid. Deze oliën zijn erg geconcentreerd, waardoor je ze best in niet te grote hoeveelheden gebruikt. Verdampen in een aroma diffuser is hiervoor ideaal. Aroma’s inademen is niet schadelijk voor jouw gezondheid en die van je huisdieren.

Lavendel

Vernevel lavendel olie om je spanning en hoofdpijn te verlichten. Lavendel op de slaapkamer laat je heerlijk in slaap vallen en diep slapen. De zachte, frisse, bloemige geur laat je heerlijk wegdromen.  Je houdt er bovendien muggen, vliegen en zilvervisjes mee weg.
Ontspan volledig met deze geur. Geef je geest de rust die het verdient.

Eucalyptus

Weer een verkoudheid of zelfs grieperig gevoel? De eucalyptus olie verlicht je symptomen en laat je ontspannen. Deze frisse, kruidige en koele geur in huis, laat je meteen in een spa of hammam wanen. Ervaar de verdeling tussen onderwereld, aarde en hemel. Heb je een belangrijk examen of gewoon even extra focus nodig? Vernevel eucalyptus etherische olie voor extra concentratie. Dat examen is zo geleerd!

Pepermunt

Nog meer concentratie nodig? Dan helpt de pepermunt olie je vast wel. Een frisse, zuiverende, lichte geur die je geest prikkelt. Een mentale boost die je weer verder doet gaan. Vernevel deze olie als je last hebt van spijsverterings- of luchtwegproblemen of voor een heerlijk frisse kamer in de zomer. Je combineert deze olie perfect met lavendel, citroen of eucalyptus.

Citroen

De ideale geur voor wie een oppepper kan gebruiken. De frisse geur stimuleert en prikkelt je geest. Weg dipje of vermoeidheid. Een boost voor je geest en immuunsysteem. Die hoofdpijn en koorts zwakken zo af. Je huis ruikt bovendien nog eens heerlijk fris door citroen olie en voelt schoon aan. Ben je al begonnen aan die grote schoonmaak?

Rozemarijn

De etherische olie om je balans tussen geest en lichaam te herstellen. De kruidige, frisse geur van rozemarijn olie boost je concentratie, maar ook je zelfvertrouwen. Heerlijk zelfzeker ga jij de deur uit. Met een opgewekt gevoel, zonder kwaaltjes. Het is ook de olie die je door de blok van je laatste examens helpt.

Sinaasappel

De geur van Spanje en van Sinterklaas. Maar vooral de geur voor wie op zoek is naar warmte en geborgenheid. Deze geur laat je humeur zo weer opklaren en streelt je ziel. Vernevel sinaasappel olie en vindt zo je balans en positiviteit terug.

Koos je jouw favoriet? Bekijk ook eens beste essentiële oliën.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.