Een goede basisolie om etherische olie te verdunnen en mengen

Aangezien de Zenful etherische oliën volledig natuurlijk zijn, zijn ze sterk geconcentreerd. Door enkele druppels in een aroma diffuser te vernevelen, verdun je de olie met water. Gebruik je de olie echter op de huid? Dan is het nodig om deze eerst te verdunnen met een basisolie of draagolie.

Geen tijd om het artikel te lezen?

Klik dan hieronder om direct naar goede en beste basisolie of draagolie om etherische olie te verdunnen en mengen te gaan.

-> Bekijk basisolie op bol.com
-> Bekijk draagolie van Zenful

Basisolie voor etherische olie

Je kocht een heerlijke etherische olie die je ook graag op je huid wil gebruiken? Verdun de essentiële olie met een basisolie. Je huid zal de olie beter opnemen en niet beschadigd geraken door de sterke, pure olie. Puur aanbrengen kan namelijk zorgen voor een overgevoelige huid of irritatie. Dankzij een draagolie, kan je de etherisch olie ook eenvoudig over grotere oppervlakten insmeren. Een basisolie zal niet verdampen en ruikt niet sterk. Perfect om de geneeskrachtige werking van je favoriete Zenful etherische olie te behouden en te versterken.

Soorten draagolie

Nog nooit van een basisolie gehoord? Stiekem wel hoor. Hoogstwaarschijnlijk heb je er zelfs enkele in je keuken- of badkamerkast staan. Denk maar aan arganolie, olijfolie, advocado-olie, gefractioneerde kokosolie, zoete amandelolie… Heel wat oliën op basis van pitten, noten en zaden van planten. Elke olie heeft zijn eigen samenstelling van vetzuren en natuurlijke voedingsstoffen. Probeer er verschillende uit en kijk welke draagolie het meest geschikt is voor jou.

Verzorgende oliën

Uiteraard ben je er nu wel achter dat je de Zenful etherische oliën heerlijk door je huis kan laten geuren in een aroma diffuser. Je kan ze echter ook gebruiken om je eigen verzorgende olie te maken. Neem ongeveer 30 ml basisolie en meng met een 12-tal druppels etherische olie. Zoek enkele recepten op. Zo is de ene combinatie van oliën goed tegen stress, de andere dan weer om je op te vrolijken.

Nog een extra tip: probeer een draagolie te gebruiken die koud geperst werd. Deze bevat nog meer vitaminen en mineralen dan een olie die met warmte gewonnen wordt.


Benieuwd naar jouw creatie!

Lees ook eens:

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.