Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Een leven vol geur

Overkomt het je ook wel eens? Je stapt ‘s morgens naar je werk en plots tovert de geur van versgebakken brood een glimlach op je gezicht. Je bent de bakker op de hoek een momentje heel dankbaar. Of je stapt door het park en ruikt de eerste bloesems van de lente. Meteen waan je je terug in vorige zomer toen je het zo gezellig had met je vrienden op het lentefestival en voel je de energie door je lichaam stromen. Gek toch? Nou eigenlijk niet. Geuren dringen diep door tot in ons lichaam en activeren de hersenen. Wist je dat 75% van onze emoties gebaseerd zijn op geuren in plaats van wat we zien en horen?

 

Geur en emotie

Ons dagelijks leven wordt sterk beïnvloed door geuren. We koppelen geuren onbewust aan emoties. Zo voelen we 75 % van onze emoties door geuren. De geuren dringen via het neusslijmvlies door tot in het limbisch systeem van de hersenen. Laat dat nu net ook het systeem zijn voor gevoelens, emoties en lagere drijfveren. Geuren beïnvloeden ons dus de hele dag door. Denk maar eens hoe heerlijk ontspannen je je op hotel voelt. Niet wetende dat de kamers en gangen subtiel geparfumeerd worden om de gasten een aangenaam gevoel te geven.

 

Geur en herinnering

Een briesje lavendel waant je meteen terug op reis in de Provence in Frankrijk.  Je hersenen koppelen gebeurtenissen aan geuren. Had je op vakantie een minder goede ervaring? Dan zal je op het moment dat je lavendel ruikt, net niet zo vrolijk worden. Het is daarom belangrijk om te ontdekken welke geuren je aangenaam vindt en je hier zoveel mogelijk mee te omringen.

 

Geur en ontspanning

De geur van rook waarschuwt je brein voor gevaar. De geur van rotte eieren of bedorven melk zorgt ervoor dat je dit niet zal opeten.  Aangename geuren laten je dan weer helemaal ontspannen. Een ideale manier van ontspanning die helemaal niet veel inspanning vraagt. Haal je lievelingsgeur elke dag in huis met een Zenful aroma diffuser. In ons ruime gamma etherische oliën vind je sowieso wel een geur die je bekoort. Enkele druppels in het reservoir en hello zen!

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…