Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Een stukje ontspanning cadeau

Cadeauverpakking met planten

Ervaarde jij al eens intense ontspanning? Een heerlijk gevoel van rust over heel je lichaam en in je hoofd. Een gevoel dat we soms nog te weinig ervaren. Het is daarom belangrijk om tussen je werk, de hobby’s van de kinderen en de kookles op zaterdag tijd te maken voor ontspanning.  Plan een wandeling in, ga je favoriete boek halen in de bibliotheek, doe aan yoga of ga lekker lang in bad. Je laat alles los en maakt je hoofd leeg. Erna zal je veel beter functioneren en weer vol energie verder kunnen.

 

Geestelijk en lichamelijk ontspannen

Je lichaam en geest werken veel samen. Daardoor is het perfect mogelijk om bijvoorbeeld door te sporten, fietsen, wandelen… te ontspannen. Zo wordt inspanning ook ontspanning. Mentaal ontspannen kan met mindfullness en meditatie.
We geven je hier enkele tips voor een ontspannend cadeau. Wie geef jij graag een stukje ontspanning cadeau?

 1. 1,2,3… sauna!
  Een heerlijk dagje spa of sauna. In je eentje of gezellig bijkletsen met vrienden. Geef een welnessbon cadeau voor volledige zen.
 2. Yoga Nidra
  Voor wie vaak moe wakker wordt en moeilijk kan slapen, kan Yoga Nidra de oplossing zijn. Dit is slaapyoga die je hersengolven beïnvloedt. Ga van een actieve alpha hersengolf naar een delta golf. De delta golven hebben minder gedachten en verwijderen het stresshormoon cortisol uit je lichaam. Je bewustzijn zakt een laagje dieper en je voelt je volledig ontspannen. Wist je dat je met een halfuur Yoga Nidra wel 2 tot 3 uur slaap inhaalt? Het proberen waard!
 3. Aroma diffuser
  Word helemaal blij van een zalige geur in huis. Lekker frisse citroenolie of een warme sinaasappelolie. Een boost voor je gezondheid! Aromatherapie laat je de kracht van natuurlijke etherische oliën ervaren. De geuren stimuleren je hersenen en werken zo in op je humeur, gezondheid en slapeloosheid.

 

De perfecte oliën voor extra rust:

   • Lavendel: verlicht spanning en hoofdpijn. De olie laat je heerlijk slapen en diep ontspannen.
   • Eucalyptus: verlicht je verkoudheid of griep. Het geeft je ook extra focus om te concentreren en doet de spanning wegvloeien.
   • Pepermunt: om je goed te focussen of om net volledig te ontspannen.
   • Citroen: een frisse geur die je goed in je vel laat voelen. De olie verlicht ook je verkoudheid.
   • Rozemarijn: breng jezelf terug in balans met deze olie. Je vindt opnieuw positieve energie en voelt je beter in je vel. Je kan je bovendien nog extra goed focussen ook.
   • Zoete sinaasappel: een warme, geborgen geur die je geliefd en terug vrolijk laat voelen. Ook je angsten vloeien weg.

Bekijk alle etherische olie en diffuser van Zenful.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…