Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Etherische olie bij baby’s en kinderen

Baby en etherische olie

In het magazine ‘Etherische olie bij zwangerschap’ las je al dat je best voorzichtig omspringt met het gebruik van etherische oliën tijdens je zwangerschap. Raadpleeg steeds een arts of osteopaat voordat je olie gaat gebruiken. Je bent ook veel gevoeliger aan geuren waardoor je sommige etherische oliën veel te scherp zal vinden ruiken (anijs, kaneel, rozemarijn). Andere oliën zoals lavendel olie en citroen olie kunnen je dan wel weer tot rust brengen of net een oppepper geven. Lees nu hoe je etherische olie kunt gebruiken bij baby’s en kinderen.

 

Etherische olie bij baby’s en kinderen

Is het eindelijk zo ver en is je kindje geboren? Het begin van een gelukkig nieuw hoofdstuk in je leven. Soms ook wel een behoorlijk druk hoofdstuk. Zelf kan je dan enorm genieten van de ontspannende werking van lavendel olie als je deze ‘s avonds in een aroma diffuser vernevelt. Wil je graag je baby ook verwennen met deze heerlijke geur? Wacht dan even tot hij of zij ongeveer 3 maanden oud is. Dan kan je in kleine hoeveelheden zachte geuren vernevelen (citroen, lavendel, sinaasappel) in de buurt van je baby. Eén druppeltje is vaak al genoeg. Met iets zwaardere geuren (eucalyptus en pepermunt) wacht je tot wanneer je kind 3 jaar is. Deze aroma’s zijn nog te sterk voor de kleine longen van je kind.

 

Rustig slapen

Het kan soms niet evident zijn om die energieke springend-veldjes rustig te krijgen voor het slapen gaan. Een zachte lavendelgeur op de slaapkamer kan je kind tot rust brengen en goed laten slapen. Vraag het steeds nog eens na bij je dokter of apotheker voordat je olie vernevelt.

 

Etherische olie: oraal en op de huid

LET OP: dien de etherische olie in geen geval oraal toe aan je baby en gebruik deze ook niet op de huid! De oliën zijn erg geconcentreerd en kunnen de huid van je kind irriteren. Zorg er daarom voor dat je de flesjes goed opbergt op een veilige plaats waar je kinderen niet aan kunnen. Voor gebruik op de huid is het beter om te wachten tot je kinderen 6 jaar zijn. Probeer dit dan geleidelijk aan en meng de zuivere etherische olie steeds met een natuurlijke draagolie. Gebruik geen essentiële pepermunt en eucalyptus olie op de huid. Ga je zo meteen leuk samen buiten spelen in de zon? Zorg er dan voor dat je kind geen sinaasappel, citroen of bergamot olie op heeft. Deze oliën zorgen er namelijk voor dat je sneller verbrandt.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…