Etherische olie dont’s: wat je niet moet doen

Wat je niet met etherische oliën moet doen

Las je enthousiast dit magazine? Dan ben je ondertussen een echte kenner van hoe je etherische oliën het best gebruikt. Je leerde dat enkele druppels in de aroma diffuser al genoeg zijn voor een zalig ruikend huis en dat iedere olie een eigen werking heeft op je gemoed en ziel. Je bergt ze best veilig weg van kinderen en huisdieren op.

Zuivere essentiële olie

Wist je dat ze voor een klein flesje lavendelolie bijna een heel veld aan lavendelbloemen nodig hebben? Dan kan je wel raden hoeveel kracht er in zo’n flesje zit. Je hebt hier de pure olie. Helaas zijn er ook oliën waar parfum en chemicaliën aan toegevoegd worden (vaak geuroliën). Deze oliën kunnen schadelijke stoffen voor jouw gezondheid en die van de aroma diffuser bevatten en gebruik je dus liever niet.

Verdunnen

Het liefst van al zou je die lekkere geuren de hele dag door overal bij je dragen. Daarom overwoog je misschien wel al eens om de etherische olie op je huid te gebruiken. Doe dit echter nooit in de pure vorm. Etherische oliën zijn erg geconcentreerd en kunnen bij puur gebruik op de huid irritaties, jeuk en overgevoeligheid creëren. Dit heb je toch liever niet. Gebruik essentiële olie veilig op de huid door deze te verdunnen met een basisolie. Basisolie is een milde, neutrale natuurlijke olie gemaakt van bijvoorbeeld olijven of amandelen. De olie is niet schadelijk voor je huid.

In bad

Ook in bad kan je heerlijk ontspannen met bijvoorbeeld etherische lavendel olie. Ogen dicht en wegdromen naar het zuiden van Frankrijk. Doe slechts enkele druppels olie vermengd met een basisolie in het bad.

Oraal gebruik

Neem de etherische oliën nooit oraal in. Zeker voor kinderen kan dit schadelijk zijn, gezien de hoge concentratie.

Aroma diffuser

Niet alleen je lichaam, maar ook je aroma diffuser heeft enkele voorkeuren. Zo wordt je toestel graag correct gevuld met water. Niet rechtstreeks uit de kraan maar met een maatbekertje en ook graag mooi onder de vul lijn. Zo voorkom je dat er water in de luchtgleuf en de motor komt. Laat het deksel steeds op het apparaat tijdens de verneveling. Anders durven die waterdruppels wel eens alle kanten opspringen.

Bekijk ook eens: Etherische olie met korting

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.