Ontdek etherische olie van de maand en geniet het hele jaar

Ontdek etherische olie van de maand en geniet het hele jaar

Zonder dat we er ons altijd bewust van zijn, werken aroma’s in op onze geest en gemoedstoestand. Ze kunnen je een rustgevoel of net een (mentale) oppepper geven wanneer je het nodig hebt. Voor elke gemoedstoestand heb je een andere essentiële olie.

We laten ons als mens namelijk vaak leiden door gevoelens en emoties. Dat zorgt er dan ook voor dat je gemoed vaak verandert.

Je merkt zelf waarschijnlijk ook verschil in hoe je functioneert per seizoen. Jij voelt je misschien helemaal goed met die heerlijk warme zonnestralen in de zomer, terwijl je partner liever een koude winterdag heeft om erna lekker knus binnen te kruipen. Zenful helpt je daarom op weg en stelt per maand een gepaste essentiële olie voor. Vernevel deze in huis, op kantoor of druppel er wat van op je Zenful geursteen voor in de auto. Probeer je mee? 

   
Zenful Sinaasappelolie biologische etherische olie

Januari – Sinaasappel

De feestdagen zijn voorbij, maar geen reden om de gezelligheid in huis weg te halen. Wat zijn jouw wensen en doelen voor het nieuwe jaar? Creëer een geborgen, warm nest voor je kinderen door Zenful etherische sinaasappelolie te vernevelen. Heerlijk voor hen wanneer ze binnenkomen na een hele dag ravotten in de sneeuw. Een kop warme chocolademelk, op de bank in een Zenful hoodie deken en hun dag is voldaan. Ze zullen later gegarandeerd terugdenken aan deze fijne, warme momenten in huis.  

Andere etherische olie aanraders voor in Januari:

 
Zenful Bergamot biologische etherische olie

Februari – Bergamot

Kan je het thuis wel lekker gezellig maken, maar voel je dit veel minder op kantoor? Het kan goed zijn dat je energiepijl hierdoor op het werk niet zo hoog staat. Beslis om jou en je collega’s een frisse oppepper te geven door bergamot olie in je aromadiffuser op kantoor te vernevelen. Zo is bijvoorbeeld de Zenful Oasis aroma diffuser heel compact, waardoor deze perfect op je bureau past. Je krijgt er een fris kantoor voor in de plaats. Bergamot aroma geeft jullie niet alleen een (mentale) energieboost, maar ook een geborgen en rustig gevoel.  

Overige etherische olie aanraders voor in Februari:

 
Zenful Citroen biologische etherische olie

Maart – Citroen

Daar zijn die eerste heerlijke zonnestralen. Tijd voor de lenteschoonmaak! Het kriebelt om je huis van boven tot beneden helemaal te kuisen. Van de keuken tot misschien wel de zolder. Een schoon huis voelt nog zo fijn! Geniet extra door tijdens en na het schoonmaken citroen etherische olie in je Zenful aromadiffuser te vernevelen. Het aroma reinigt de lucht en laat je huis extra fris ruiken! Een (mentale) oppepper verzekerd!  

Meer etherische olie aanraders voor in Maart:

 
Zenful Ho hout biologische etherische olie

April – Ho hout

Na die grote lenteschoonmaak ben je wel echt helemaal klaar voor de lente. Heerlijk nu dat ook buiten de bomen in bloei komen te staan. Zo fijn om nu buiten te wandelen en die zachte bloemengeur in je op te nemen. Wil je die zoete geur graag ook mee naar huis nemen? Probeer dan om Ho hout essentiële olie in huis te vernevelen. Een olie, gemaakt van de schors van Chinese laurierboom, die een stimulerende sfeer in huis brengt. Heerlijk frisse, zuivere lucht en ook nog eens die zoete geur waar je kinderen vast en zeker gek op zullen zijn.  

Olie aanraders voor in April:

 
Zenful Citroengras Lemongrass biologische etherische olie

Mei – Citroengras

Misschien is het nu buiten al warm genoeg om de ramen open te zetten. Goed verluchten is de sleutel tot gezonde lucht in huis. Laat citroengras etherische olie de lucht in huis nog extra zuiveren. Geniet van een heerlijk fris gevoel in huis. Het aroma laat je ook mentaal tot rust komen. Ideaal voor deze tijd van het jaar om je gedachten goed te kunnen ordenen.  

Andere etherische olie aanraders voor in Mei:

 
Zenful Rozemarijn biologische etherische olie

Juni – Rozemarijn

Einde van het schooljaar en dus meteen ook de examenperiode van je oudste kinderen. Verwen hen extra met lekkere tussendoortjes en een luisterend oor wanneer ze het nodig hebben. Ook met Zenful rozemarijn etherische olie help je hen op weg. Dit aroma zuivert de lucht in huis, maar zorgt ook voor een goede dosis zelfvertrouwen en positiviteit. Het evenwicht tussen lichaam en geest herstelt. Je geest is alert en helemaal klaar om zich te focussen en ervoor te gaan. Laat het nu net dit zijn dat je kinderen op dit moment nodig hebben! 

Essentiele olie aanraders voor in Juni:

 
Zenful Eucalyptus biologische etherische olie

Juli – Eucalyptus

Je kinderen behaalden goede schoolresultaten. Nu kan de zomervakantie echt beginnen! Hou je het binnen graag lekker fris? Probeer dan eens om wat essentiële eucalyptusolie in je aromadiffuser te vernevelen. Dit aroma koelt en zuivert de lucht. Een frisse zomergeur die je ook nog eens extra goed laat focussen, maar tegelijk ook ontspannen. Alles in één dus! 

Etherische olie aanraders voor in Juli:

 
Zenful Lavendel Lavandin biologische etherische olie

Augustus – Lavendel

Zijn jullie net terug van reis, of blijven jullie deze zomer lekker in het land? Breng dan het reisgevoel helemaal naar je toe. Enkele druppels lavendel etherische olie in je aromadiffuser en je waant je zo in het zuiden van Frankrijk. Die zwoele zomeravonden, de kinderen die nog in het zwembad plonzen, het geluid van de krekels. Heerlijk! 
Lavendel zuivert verder de lucht in huis en laat je gezin lekker slapen wanneer je de olie enkele uren voor het slapengaan in de kamer vernevelt. Een ontspannen sfeer, wat wil je nog meer?  

Andere olie aanraders voor in Augustus:

 
Zenful ylang ylang biologische etherische olie

September – Ylang ylang

Je genoot van die heerlijke zomerreis. Nu is het weer tijd om te gaan werken en de kinderen die naar school moeten. Deze omschakeling kan best even heftig zijn. Zorg daarom extra goed voor jezelf in deze periode. Laat toe dat je het af en toe wat moeilijker hebt en het niet steeds lukt om elke dag een lach op je gezicht te toveren. Laat Zenful etherische Ylang ylang olie je helpen om te ontspannen doorheen de dag en net dat beetje extra energie te geven dat je zocht. Je gespannen gevoel valt weg en daar is die lach weer op je gezicht. Enorme plus: je huis ruikt nog eens heerlijk zoet ook. De kinderen zullen weg zijn van dit aroma! 

Overige etherische oliën voor in September:

 • Sinaasappel
 • Citroen
 
Zenful Pepermunt biologische etherische olie

Oktober – Pepermunt 

De herfst is in het land en daar komen dus ook die verkoudheden aan. Heb ook jij het te pakken? Zorg goed voor jezelf en neem de rust die je nodig hebt. Slijm, hoesten, niezen… Allemaal niet zo fijne symptomen die er helaas bij horen.  
Verlicht deze door enkele druppels pepermuntolie in je Zenful aromadiffuser te vernevelen. Het aroma zuivert je luchtwegen, maakt slijm los. Zo kan je weer goed ademen. Het aroma geeft je daarnaast ook een (mentale) energieboost, concentratie en motivatie, zodat je die dagelijkse taken weer ziet zitten.  
Ga ervoor! 

De etherische olie aanbeveling voor in Oktober:

 
Zenful patchouli biologische etherische olie

November – Patchouli  

Ben je helemaal hersteld van je verkoudheid? Dan hoop je nu weer normaal aan de slag te kunnen gaan. Het is goed mogelijk dat je je echter nog steeds niet zo goed in je vel voelt. Het is vroeger donker en de koude begint nu echt wel binnen te komen. Je voelt je onrustig, onzeker. Precies of je bent jezelf even kwijt. Ook in deze tijden is Zenful aromatherapie er voor je. Laat de Zenful etherische patchouli olie met zijn aards, zoet en houterig aroma je helpen om weer te aarden.  
Vernevel enkele druppels etherische patchouli olie in huis voel hoe je lichaam en geest de weg naar elkaar weer terugvinden. 

Andere etherische olie aanraders voor in November:

 • Ylang ylang
 • Citroen
 
Zenful Den grove biologische etherische olie

December – Den  

Na een misschien wat sombere novembermaand of net een maand vol warmte, maken we plaats voor nog meer gezelligheid. De Kerstmaand! Zet jij jouw kerstboom begin december, of wacht je een week tot voor Kerst? Maakt niet uit. We houden allemaal wel van de gezelligheid. Geef je huis dat tikkeltje extra sfeer door grove den etherische olie in huis te vernevelen.  
Deze olie zuivert de lucht in huis en waant je meteen op vakantie in een groot naaldbos. Perfect voor wanneer je skireis bijvoorbeeld niet kon doorgaan deze vakantieperiode. Naast een fijn vakantiegevoel, laat het dennenaroma je ook vrij ademhalen als je verkouden bent en beter concentreren wanneer je het nodig hebt. Misschien wel handig om enkele druppels etherische grove den olie te vernevelen op het bureau van de studerende jeugd. Je krijgt ze zo de blokperiode door!

Must have etherische olie voor in December:

 
Zenful etherische olie essentiële olie

Voor iedere maand van het jaar een etherische olie

Etherische oliën vernevelen in een Zenful aroma diffuser, brengt rust in huis. Wil je deze heerlijke etherische oliën in huis halen of schenken aan je dierbaren? Je vindt ze terug in ons assortiment. Laat ze heel eenvoudig bij je thuis leveren. Bekijk ook eens onze etherische olie per seizoen blog.

Lijst van welke etherische olie in welke maand past

 • Januari: Sinaasappel, Eucalyptus, Pepermunt
 • Februari: Bergamot, Lavendel, Ylang Ylang
 • Maart: Citroen, Rozemarijn, Kaneelblad
 • April: Ho hout, Geranium, Citroen
 • Mei: Citroengras, Bergamot, Patchouli
 • Juni: Rozemarijn, Sinaasappel, Bergamot
 • Juli: Eucalyptus, Mandarijn, Gember
 • Augustus: Lavendel, Ho hout, Geranium
 • September: Ylang ylang, Sinaasappel, Citroen
 • Oktober: Pepermunt, Sinaasappel, Kaneel
 • November: Patchouli, Ylang Ylang, Citroen
 • December: Den grove, Steranijs, Alpenden

Bekijk ook eens:

-> Etherische olie van de maand
-> Etherische olie van het jaar

 

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.