Frisse citroen

Citroen fris

Een gele, zure vrucht. Iedereen denkt meteen aan citroen. De vrucht die ons onze dagelijkse vitamine C dosis geeft. Gezond en ruikt bovendien ook nog eens heerlijk fris. Citroen bestaat voor 68 % uit d-limonene, een anti-oxidant. Niet voor niets dus dat we citroen in veel schoonmaakproducten terugvinden.

Oorsprong

Citroenen gaan tot wel 4000 jaar terug in de tijd. In Zuidoost-Azië en het Middellandse Zeegebied kweken ze de vruchten al zo lang. Citroenen groeien aan bomen en kennen verschillende rassen. Zo zijn er ook rassen die in de schaduw groeien en eerder groene vruchten opleveren. Zelfs als ze rijp zijn.

Zuivere etherische citroen olie

Je kan de schil van citroenen verwerken tot een heerlijk fris ruikende etherische citroen olie. Ideaal voor wie graag het hele huis kuist en het daarna extra lang fris en net gepoetst wil doen ruiken. Vernevel enkele druppels olie in een Zenful diffuser en daar is je frisruikend en zuiver huis. Ook je humeur zal meegenieten. Een oppepper voor je geest en kracht om verder te gaan. De geur helpt je om opgewekt in het nu te leven.

Citroen toegepast

Waarom je als je ziek bent graag thee met een schijfje citroen drinkt? Citroen geeft je immuunsysteem en boost en beschermt je lichaam tegen infecties. Ook voldoende slaap is belangrijk voor een goede weerstand. Vernevel enkele druppels citroen olie in de slaapkamer om ‘s nachts de muggen weg te houden. Doe dit wel enkele uren voordat je gaat slapen, zodat de citroengeur niet te fel meer aanwezig is. Anders zal je opgewekte brein de slaap moeilijk kunnen vatten. ‘s Ochtends wat frisse eau de cologne op en je kan er tegenaan. Wist je dat ze ook hierin etherische citroen olie gebruiken? Net zoals in limonades en snoep.

Citroen in de keuken

Uiteraard maakt wat citroensap de vis en slaatjes af. Maar wil je je kroost graag eens verwennen met een lekker dessertje? Geef dan een frisse toets aan je pudding, kaastaart of cake met citroenzeste of citroensap. Eens iets anders dat snel naar meer smaakt. Gebruik ook het trucje van citroensap op de fruitsalade om bijvoorbeeld appels en bananen minder snel bruin te laten worden. Mama de keukenprinses. Let er wel even op dat je de vruchten goed wast als je de schil gebruikt in je gerechten. Niet biologische citroenen worden doorgaans voorzien van een waslaagje om ze extra glans te geven. Dit eet je beter niet op.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.