De geur sterkte van etherische oliën

Geur sterkte etherische olie geur

Etherische oliën: je hebt er vast en zeker al een keer van gehoord. Misschien ben je aan het overwegen om één van de producten uit ons assortiment te kopen. Of er staat op dit moment al een flesje bij jou in huis. Zodra je de olie gebruikt, kom je er snel achter dat niet elke olie even sterk ruikt. Sommige oliën zorgen juist voor een erg subtiele geur in huis. De geur van de etherische olie wordt beïnvloed door een aantal dingen. Meer weten? We lichten het verder voor je uit in deze blog.

   

Vijf oorzaken die de geur van etherische oliën beïnvloed

 

1 – Het aantal druppels dat je gebruikt

Wist je dat het aantal druppels dat je gebruikt voor een groot deel de intensiteit bepaalt van de geur? Voeg je net even wat meer water aan je geurbrander of een aroma diffuser toe? Dan voeg je ook meer druppels olie toe voor de gewenste geur in huis. Al met al raden we aan om twee tot drie druppels olie per 100 ml water te gebruiken. Ook is het slim om niet te weinig (één druppel per 400ml water) of niet te veel druppels (tien druppels per 100ml water) te gebruiken.

2 – De grootte van de kamer

Natuurlijk is de grootte van de kamer ook deels afhankelijk van de intensiteit van de geur. Gebruik je voor het eerst een etherische olie? Speel dan met de verhouding tussen het aantal druppels die je gebruikt. Ook is het slim om de olie af te stemmen op de grootte van de ruimte.

3 – De sterkte van de olie

Wist je dat we drie verschillende oliën aanbieden, waar je voor jouw interieur uit kunt kiezen? De diffuservloeistof is de mildste vorm en heeft het minst sterke geur. Onze etherische olie heeft een normale sterkte en onze biologische etherische olie heeft de best mogelijke (en heerlijke) geur en werking. 

4 – De duur van het vernevelen

Je denkt er misschien niet meteen over na. Maar hoe langer de geur aanwezig is in de aroma diffuser of de geurbrander, des de minder sterk de geur is. Gelukkig heb je dit binnen een mum van tijd opgelost. Voeg simpelweg weer een aantal druppels van de etherische olie toe, zodat de geur weer versterkt.

5 – Je went aan de geur

Dit is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Je went aan een geur van een etherische olie, net als je went aan een geur van een parfum. Daarom is het slim om regelmatig de geuren af te wisselen. Kies bijvoorbeeld voor een etherische olie die past bij het seizoen van het jaar of wissel je twee lievelingsgeuren met elkaar af.

 

Ontdek de heerlijke en subtiele geuren online 

Onze etherische oliën zijn 100% natuurlijk en puur en zorgen daardoor voor een heerlijke geur in de ruimte. De geur van andere oliën die te verkrijgen zijn, zijn natuurlijk ook aangenaam, maar hebben een minder sterke geur. Hierdoor ruik je ze dus ook minder goed. 

Je hebt nu een goed beeld gekregen van het gebruik van een etherische olie en hoe je de geur, indien gewenst, kunt versterken. Overtuigd geraakt? Dan is het de hoogste tijd om het product te gebruiken. De etherische olie is goed te gebruiken in een aroma diffuser of geurbrander. Maar de olie is ook goed te gebruiken als massageolie. Een avondje stomen omdat je verkouden bent? Ook dan kun je de olie als een geur voor in bad of als je gaat stomen gebruiken.

 

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.