In balans tijdens de herfst

Herfst foto: Andre Furtado

Daar vallen de eerste bladeren al van de bomen. Ja hoor, de herfst is er. Donkerdere nachten en een heel pak koeler. Goed mogelijk dat je minder energie hebt en je lichaam wat uit balans geraakt. Zenful helpt je graag op weg hoe je je balans behoudt in de herfst.

Wees de kou te snel af

Inderdaad. Je lichaam goed warm houden, brengt meteen ook een warm gevoel voor je geest. Nestel ‘s avonds gezellig samen met de kinderen voor tv of hou een wedstrijdje warme chocolademelk drinken. Warmte brengt immers gezelligheid. Ook warme voeding doet wonderen. Een stoofpot met seizoen groenten en een paar mokken hete kruidenthee. Hmmm!

Omring je met aroma

Aroma’s zijn iets magisch. Ze werken in op ons gemoed en kunnen ons mentaal in een bepaalde sfeer of gemoed brengen. Laten we dit slim inzetten tijdens de herfst. Wat dacht je ervan om het thuis lekker gezellig te maken? Plaats een aroma diffuser met pure etherische olie op een plekje waar je veel zit. De woonkamer bij een tv-avond of misschien heb je wel je eigen ontspanningsplekje of yogakamer in huis. Vernevel hier warme aroma’s die je een geborgen gevoel geven. Denk maar aan essentiële sinaasappelolie, lavendel of mandarijn.

Lichaam en geest in balans

Een heerlijk ruikende yogakamer haalt je over om ook effectief aan yoga te doen. Het is de manier om tijdens de herfst je lichaam en geest in balans te houden. Yoga brengt je tot rust en laat je reflecteren over jezelf. Welke emoties dien je los te laten, waar haal jij energie uit?

Naast yoga is ontspanning heel belangrijk. Probeer om tijdens deze momenten ook wat natuur mee te pikken. Maak bijvoorbeeld een mooie herfstwandeling met de kinderen. Je krijgt meteen energie van hen te zien ravotten in die prachtig gekleurde bladeren. De manier om je verbonden te voelen met de natuur.  ‘s Avonds is het dan tijd voor een heerlijke massage met je zelfgemaakte Zenful massageolie.

Laat die herfst maar komen!

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.