Intens frisse pepermunt

Pepermunt plant

Je genoot van die heerlijke lunch met scampi’s in looksaus, maar hebt nu nog een vergadering op het werk. Even over het hoofd gezien. Oef! Er liggen gelukkig nog enkele pepermuntjes in de auto. Daar is je frisse adem weer. Laat die vergadering maar komen!

Pepermunt

Hoera voor die ene man die in de zeventiende eeuw in een veld met muntplanten in Engeland de pepermuntplant vond! Al snel verbouwden Frankrijk, China, Japan en Noord- en Zuid-Amerika de plant ook. Dankzij de landbouwers hebben wij een heerlijk frisse adem. Zij zorgen van juli tot september voor de planten tot ze een halve à één meter hoog zijn. Dan is het tijd om de zachtgroene planten te oogsten en te laten drogen op het land. Daarna verwerken ze de bladeren tot pepermuntolie of thee.

Soorten

Er bestaan verschillende soorten pepermunt. Zo is er de eau-de-colognemunt die naar eau de cologne ruikt als je over de balderen wrijft. De chocolade pepermunt met donkergroene en donkerpaarse bladeren smaakt dan weer naar chocolade. Je kan de planten eenvoudig in je tuin houden, maar hou ze best wat in toom in een pot. Tenzij je graag een hele hoek van je tuin afgeeft aan deze enthousiasteling.

Pepermunt etherische olie

Eens de bladeren verwerkt zijn tot pepermuntolie, kan je er pepermuntjes of etherische olie voor aromatherapie van maken. Het aroma boost je energiepeil en zorgt voor een goed concentratievermogen. Ook je huis ruikt er heerlijk fris door. Een ideale geur voor tijdens de examens.

Smullen maar

Want oh ja, pepermunt is niet alleen goed voor je gemoed, maar is ook gewoon erg lekker. Marokkanen maken er thee van, Turken en Grieken verwerken pepermunt in yoghurt. En voor wie dat ene taartje of die chocoladereep zo heerlijk fris vindt smaken, denkt ook best aan pepermunt. Het kruid frist ook je tomatensaus op. Eens proberen?

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.