Interieur en humeur

Iedereen is wel eens wat humeurig. Weet je hoe dat komt? Er zijn nu eenmaal factoren die inspelen op ons humeur. Zo staan veel mensen niet graag in de file of laat je hen beter met rust na een korte nacht met te weinig slaap. De zon die schijnt, zal je niet chagrijnig maken. Je gaat je meteen goed voelen. Net zoals wanneer je een zondag heerlijk lang hebt kunnen uitslapen. Er zijn dus evengoed factoren die je humeur een positieve boost geven.  Weet je dat ook jouw interieur je humeur bepaalt? We geven je hier enkele tips om je interieur om te toveren tot positiviteit.

Tip 1: dag daglicht!

Probeer het eens uit. Breng een uurtje door in een ruimte zonder ramen en in een ruimte met ramen. Heel veel kans dat je een stuk blijer en frisser uit de tweede kamer met daglicht komt. Natuurlijk licht werkt nu eenmaal stimulerend voor je brein en dus ook voor je humeur. Hang daarom niet te donkere of dikke gordijnen aan het raam. Kies voor lichtdoorlatende gordijnen of overdag gewoon niets voor het raam.

Je denkt ook best na over welke lampen je in huis hangt. Wil je een warme, gezellige sfeer creëren? Kies dan voor oranje, geel licht. Dit zijn energieke kleuren. Kies voor blauw, groen licht om een kalmerend effect te krijgen.

Tip 2: fleur met kleur

Kleuren stralen gevoel uit en prikkelen ook je hersenen. Wie wordt nu niet heerlijk rustig van een helderblauwe zee? Geel pept je dan weer op. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je heel je huis in kleur moet gaan schilderen. Werk met kleuraccenten. Een gekleurd hobbelpaard voor je dochter, kleurrijke kussens in de zetel.  Kies zelf welke kleuren werken voor jou en welke je laat terugkomen in je interieur.
Ziet je bureauruimte er toch wel klein uit? Schilder de muren in lichte (pastel)kleuren om de ruimte groter te doen lijken. Plaats er meubels in die bijna dezelfde tint als de muur hebben. Ook zo creëer je ruimte.

Tip 3: groen, groen, groen!

Inderdaad. Planten, bloemen en nog eens planten. Breng de natuur in huis voor instant happiness. Groen straalt rust uit en kleurrijke bloemen maken je meteen vrolijk.

Bekijk alle planten.

Tip 4: opgeruimd staat netjes

‘Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.’ Een uitspraak vol waarheid. Je kan niet ontkennen dat al dat rondslingerend speelgoed van de kinderen je soms zenuwachtig maakt. Ruim even op en je voelt de rust zo weer terugkeren. Ook je papierwerk hou je best goed bij. Laat belangrijke documenten niet rondslingeren en orden ze meteen. Kocht je een nieuwe stofzuiger? Doe of geef de oude dan weg. Zo komt niet heel je huis vol te staan. Met een druk gezin is het best moeilijk om op tijd op te ruimen en schoon te maken. Wat dacht je van een gezamenlijk kuisuurtje op zaterdag? Ieder gezinslid doet iets. Een vrolijk muziekje erbij en een heerlijk fris en opgeruimd gevoel achteraf.

Bekijk alle schoonmaak artikelen.

Tip: Gebruik een interieurparfum voor een langdurig frisse en lekkere geur om jouw humeur te verbeteren.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.