Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Kleur in je interieur

Kleur in je interieur creëert een bepaalde sfeer en beïnvloedt je humeur. Het is daarom heel belangrijk om goed na te denken welke kleuren je laat terugkomen. Kies voor geel voor een frisse oppepper of voor blauw voor rust in de slaapkamer.

Lees hier de interieur kleurtips en wordt een echte kleurenkenner!

Warme kleuren

Rood

Je bent vastberaden en gaat voor je doel. Het is de kleur van passie, actie en gevaar. Gebruik rood in je interieur om een intieme en uitnodigende sfeer te creëren. Wees er echter matig mee, want de kleur kan snel dominant overkomen.

Oranje

Ben je creatief? Dan stimuleert een oranje hobbykamer je creatieve brein nog meer. De kamer krijgt een warme gloed waar je meteen goed gezind van wordt. Combineer oranje bijvoorbeeld met aardtinten voor een mooie balans.

Geel

Misschien heb je al zonnetjes van kinderen in huis. Nog meer zon? Kies dan voor gele kleuraccenten in je interieur. Goed voor extra blije zonnetjes in huis. De kleur reflecteert licht en fleurt zo donkere ruimtes op. Gebruik geel echter niet te veel, om vermoeidheid te voorkomen.

Bruin

Jij denkt misschien ook dat bruin een saaie kleur is? Fout! Je kan bruin goed combineren met zowel warme als koude tinten. Let er wel op om voldoende licht op de kleur te laten invallen om deze levendig te houden. Bruin straalt comfort en veiligheid uit en toont dat je een persoon bent die snel taken voor elkaar krijgt. Zo combineer je bijvoorbeeld bruine houten meubels heel mooi met groene planten. Planten hebben trouwens heel wat voordelen in je interieur. Je leest er hier meer over.

Koude kleuren

Blauw

Word jij ook helemaal zen van die helderblauwe zee op vakantie? Logisch. Blauw straalt sereniteit, frisheid en rust uit. Match de kleur heel eenvoudig met je je meubels in andere kleuren of net met verschillende andere blauwtinten. Een blauw nachtkastje als perfecte final touch van de slaapkamer om je aromadiffuser op te zetten. Wees echter niet te enthousiast met deze kleur. Te veel blauw maakt je minder enthousiast.

Groen

De kleur van hoop en groen. Qua persoonlijkheid ben je helpend en zorgzaam. Groen in de woonkamer brengt rust en evenwicht. Goed om heerlijk te kunnen ontspannen in de zetel na een drukke werkdag. Verf je yogakamer groen voor nog meer rust. De werkkamer kan ook deze kleur gebruiken, indien je je graag beter wil kunnen concentreren.

Paars

Voordat je paars in je interieur gebruikt, weet je best dat paars uit rood en blauw bestaat. Wil je de kamer aan de noordelijke kant van je huis in het paars pimpen? Dan zullen voornamelijk de koude karakteristieken overheersen. Kies je voor de zuidelijke kant van het huis, dan oogt het paars veel warmer.

 

Niet officiële kleuren

Zwart

Voor wie durft, is een zwarte accentmuur lekker gewaagd. Let wel op dat zwart het licht opslorpt. De kleur creëert schaduw en geeft vormen wel heel duidelijk weer. Zwart combineert mooi met andere kleuren. Een kleur je ook vaak in behang terugvindt. Voor extra punch, kan je zwart met rood combineren.

Wit

Voor een huis met kleine ruimtes, is wit ideaal. Wit vergroot de ruimte door licht te weerkaatsen. De kleur komt veel terug in moderne designs.   In combinatie met andere kleuren, is wit een levendige kleur. Varieer bij het combineren met andere kleuren of verschillende tinten wit.

 

Koos jij al jouw nieuwe accentkleur?

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

Wellicht zou je dit willen hebben…