Kruidige rozemarijn

Rozemarijn planten

Een stukje vlees gekruid met rozemarijn gaat er bij iedereen wel in. Rozemarijn heeft een diepe kruidige smaak die heerlijk afkruidt. Ook van de geur krijgen we maar niet genoeg. Je vindt het aroma terug in heel wat goed geurende badkamerproducten.

 

Oorsprong

Tussen april en juni kan het zijn dat je hier en daar een donkergroene plant met blauw-violette of witte bloemen spot. Veel kans dat het een rozemarijnstruik is. Oorspronkelijk is rozemarijn afkomstig uit Zuid-Europa en Klein-Azië, maar groeit en bloeit nu ook in Nederland goed. De planten worden 120 cm hoog en bescherm je in de winter best tegen de vorst. Je kan de plant gerust in huis nemen tijdens de winter. Je huis zal heerlijk ruiken.

 

Vergeet me niet

Een eeuwenoude plant die symbool staat voor niet vergeten. Rozemarijn heeft immers de kracht om je geest alert te houden en zo je geheugen te versterken. Vertrok je grote liefde op reis? Dan gaf je hem of haar een takje rozemarijn mee zodat hij of zij je niet zou vergeten. Bij de Romeinen en de Grieken stond de plant dan weer symbool voor de liefde en werd in kransen op bruiloften en geboortefeesten gedragen. Rozemarijn verdreef ook de kwade geesten en werd daarom op het lichaam van overledenen gelegd.

 

Rozemarijnaroma

Rozemarijn kan verwerkt worden tot etherische rozemarijn olie. Het aroma houdt je geest alert en beurt je op. Na een drukke werkdag, heb je met enkele druppels etherische rozemarijnolie in een Zenful diffuser meteen dat vleugje positiviteit om het evenwicht in je lichaam en geest weer te herstellen. Het is ook daarom dat je dit aroma in veel badkamerproducten terugvindt. En ja hoor, ook in je eau de cologne zit rozemarijnaroma.

 

In de keuken

En natuurlijk kruid je er ook graag je vlees mee of meng je het in een slaatje als de buren komen barbecueën. Rozemarijn geeft een kruidige harssmaak aan vlees, vis, gevogelte… Gebruik wel steeds de verse takjes, want de etherische oliën vervliegen snel. Rozemarijn geeft een ook heerlijk mediterrane toets aan je tomatensaus, stoofschotel, soep en zelfs jam en gebakjes.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.