Meditatie naar rust

Aroma diffuser met yoga mat

Een drukke dag op het werk, de kinderen snel snel naar hun hobby’s voeren… Goed gevulde dagen brengen soms wel spanning met zich mee. Misschien is meditatie wel de manier voor jou om helemaal te ontspannen. We vertellen je hier alles over dit heerlijke me-time moment.

Meditatie hulpmiddelen

Heb je geen tijd om dit artikel te lezen? Bekijk dan direct meditatie & ontspanning hulpmiddelen door op de knop hieronder te klikken.

Bekijk: Meditatie producten

Gedachtenstroom

Wist je dat je gedurende de hele dag loopt te denken? Je ziet een voorbijganger terwijl je naar de auto stapt, je kiest je favoriete ijssmaak, hoort het ruisen van de wind in de bomen… Bij alles wat je ziet, voelt en hoort, gaat je brein aan het werk. Je krijgt gedachtes die gelinkt worden aan gevoelens en gebeurtenissen. Klinkt allemaal heel positief toch? Je brein heeft echter heel wat werk om al deze prikkels te verwerken. Dit kan best vermoeiend zijn.

Mediteren

Mediteren leert je om je aandacht op één punt te richten en dus waar te nemen zonder oordeel. Heel wat minder prikkels voor je brein en dus minder vermoeiend voor jou. Mediteren brengt niet alleen rust, maar ook nog heel wat andere voordelen met zich mee:

– Pijn wordt zachter
Meditatie helpt je om minder te focussen op je pijn. Je verkrampt minder, je (chronische) pijn wordt fysiek en mentaal zachter.

– Sterke relatie
Door te mediteren leer je om milder voor jezelf en anderen te zijn. Je zal minder snel zeuren over wat je stoort aan je partner en ups en downs leren accepteren. Dit is normaal voor elke relatie.

– Minder stress, depressie en angst
Je gaat minder piekeren, doordat je leert focussen op één ding.

– Minder gedragsproblemen en ADHD
Meditatie leert je om eerst te bezinnen voor een impulsief moment. Mensen met ADHD krijgen meer controle over hun aandacht en kunnen zich zo beter focussen op taken of luisteren naar iemand.

Proberen maar!

Weet dat er verschillende meditatietechnieken bestaan. Lees hier meer over. We geven je hieronder de basisprincipes mee.

  1. Ga comfortabel zitten of liggen met een rechte rug. Ondersteun je lichaam eventueel met een kussen om niet in te zakken.
  2. Timer: 5 minuten is voldoende om te beginnen.
  3. Adem diep in en uit en ontspan je spieren in je gezicht en schouders.
  4. Registreer bewust alle geluiden, geuren en alles wat je voelt aan je huid en lichaam.
  5. Neem waar dat gedachtes binnenkomen. Laat ze toe en laat ze ook weer gaan. Link dit aan je ademhaling.

Tip: wil je extra zen tijdens jouw meditatiemoment? Vernevel dan een rustgevende Zenful etherische olie in één van onze interieurparfum.

Meditatieroutine

Mediteren kan je leren. Het kan goed zijn dat het je heel moeilijk lijkt. Begin daarom met 5 minuten. Laat toe dat je gedachtes komen en streef niet meteen naar het vredig gevoel van stilte en zen. Laat je verwachtingen los en wees met wat er is. Je kan niets fout doen.
Dagelijks 5 minuten mediteren, brengt rust. Ook gedurende de rest van de dag.

Wil je minder spanning? Mediteer dan regelmatig. Je zal beter kunnen omgaan met tegenslagen en verassingen in je leven. Het geluk volgt vanzelf.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.