Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

5 leuke hoodie dekens om voor jezelf te kopen of als cadeau

hoodie deken wat is het blog alles over blanket

Je hebt een hoodie deken vast en zeker wel eens een keer voorbij zien komen op het internet, in een winkel in de stad of bij vrienden of collega’s in huis. En dat is ook helemaal niet zo gek, want een hoodie deken is zonder twijfel één van de meest comfortabele en warme kledingstukken die je in huis kunt halen. Je herkent het model meteen aan de zachte en fluffy buitenkant en de warme binnenkant van fleece. Overweeg je om binnenkort te investeren in een eigen hoodie blanket? Lees dan vooral verder in deze blog en kom er alles over te weten!

   

Wat is een hoodie deken?

De naam verklapt het eigenlijk al, een hoodie en deken komen perfect samen in een deken trui. Door het model aan te trekken, kun je heerlijk wegdromen bij die ene feel good film op tv, genieten van een goed boek op een fijne fauteuil in de woonkamer of profiteren van het winterzonnetje in de tuin na het mediteren of het badderen in de badkamer. Een oversized hoodie deken trek je makkelijk aan over je hoofd, heeft een ruime pasvorm en is voorzien van warme steekzakken en een handige capuchon.

 
kat ligt in bed winter
 

De voordelen van een hoodie fleece deken

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om een hoodie fleece deken in huis te halen. Het model voelt onwijs zacht aan, zit als gegoten en houdt lichaamswarmte erg goed vast. Ideaal als jij of iemand uit je omgeving een echte koukleum is en het liefste veel laagjes kleding aantrekt. Maar ook als je net klaar bent met een rondje hardlopen of een uurtje fitness in de sportschool, en weet dat je daarna snel afkoelt, is het slim om een hoodie fleece deken aan te trekken.

 

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een fleece hoodie?

Een fleece hoodie koop je, als het goed is, maar een enkele keer voor jezelf (of voor iemand anders). Daarom is het goed om jezelf te verdiepen in de modellen die er zijn. Want waar moet je nu precies op letten als je een fleece hoodie koopt? We raden aan om vooral goed te kijken naar het formaat van de hoodie. Ieder model uit de collectie voldoet namelijk al aan de hoogste standaarden en is daarom altijd voorzien van een capuchon en fijne steekzaken. Hierdoor blijven handen en hoofd langer en sneller warm en lichaamswarmte blijft beter behouden. Ook zijn alle modellen uit het assortiment makkelijk te wassen en gemaakt van de beste materialen.

Op het gebied van de lengte van de hoodie dekens, maken we onderscheid in een pasvorm tot over de heupen en tot aan de grond. Kies je voor een model dat tot aan de grond valt, dan trek je deze aan via de mouwen. Dit betekent dus dat de achterkant van het hoodie deken open is. Goed om te weten natuurlijk!

 
koffie met boek relax
 

De 5 beste hoodie dekens van dit moment

 

Je weet nu dus waar je op moet letten als je een fleece hoodie koopt en wat de grootste voordelen zijn van het hebben van een eigen fleece hoodie. Overtuigd geraakt? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar je nieuwe favoriete model. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken. We hebben de vijf beste hoodie dekens van dit moment voor je op een rijtje gezet: