Zwangerschap en aromatherapie

Zes verschillende etherische oliën

Hoera! In blije verwachting van je kindje! Spannend allemaal! Hier komen heel wat emoties bij kijken en soms heb je gewoon nood aan even heerlijk ontspannen. Denk je er aan om etherische olie in huis te vernevelen voor een zen gevoel? We helpen je hier op weg.

Wanneer etherische olie gebruiken?

Er zijn voor en tegenstanders voor het gebruik van essentiële olie tijdens de zwangerschap. Vraag best even je arts of aromatherapeut om raad om het gebruik in jouw situatie te bekijken. Gebruik in de eerste 3 à 4 maanden, wordt sterk afgeraden.

Tip: Lees ook eens: Etherische olie bij baby’s en kinderen

Zwangerschapskwaaltjes

Help, nu sliep je vannacht weer zo slecht en stond je op met rugpijn en een rode huid. Enkele essentiële oliën kunnen, afhankelijk van persoon tot persoon, bepaalde kwaaltjes wat verlichten.

Lavendel etherische olie in de slaapkamer laat je rustiger slapen. Inmasseren op de rug, kan helpen bij rugpijn.
– Citroen etherische olie kan verlichting bieden bij oedeem (vochtophoping in bijvoorbeeld de enkels en knieën).

De ene geur is de andere niet

Al opgemerkt dat die aardbeien wel echt heerlijk zoet ruiken of dat je parfum net iets te sterk ruikt? Ja! Zwangere vrouwen hebben vaak een versterkte reukzin tijdens hun zwangerschap. Je zal dan ook snel ruiken welke olie je goed kan verdragen en welke geur je liever ver weg houdt. Vernevel enkel geuren die je een fijn gevoel geven. Wellicht ervaar je eucalyptus, kamille, sinaasappel, vanille… als aangenaam. Andere geuren zijn vaak te heftig en kunnen ketonen bevatten. Deze gebruik je dus beter niet (vb. tijm, kruidnagel, anijs, rozemarijn, kaneel…). Je wilt niets liever dan het beste voor jouw gezondheid en die van je kindje. Gebruik daarom ook zeker altijd 100% natuurlijke etherische olie.

Nog meer zen nodig? Lees in onze magazine alles over aromatherapie.


Geniet van je zwangerschap!

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.