Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Veelgestelde vragen

Hier lees je de meest gestelde vragen

Algemene vragen

Verzendingen

Wanneer ontvang ik mijn pakketje?

De levertijd van een pakketje is 1-3 werkdagen. Je pakketje kun je altijd via track & trace code volgen die je in je mail ontvangt. Het kan soms voor komen dat de levertijd wat langer duurt wegens drukte of vertraging bij postNL.

 

Wat kost de verzending?

Zendingen vanaf €40,- zijn in Nederland, België en Duitsland gratis.

Zendingen onder de €40,- bedragen in Nederland €4,95 en in België of Duitsland €6,95.

Abonnementen zijn in Nederland, België en Duitsland altijd met gratis verzending.

 

Waarom heb ik mijn pakketje nog steeds niet ontvangen?

Het spijt ons zeer als je jouw pakketje niet op de aangegeven datum hebt ontvangen. We snappen je bezorgdheid. Maak je maar geen zorgen. Vaak ontvang je het gewoon binnen enkele dagen. Heb je het na 3 dagen nog steeds niet ontvangen? Neem dan contact op via de icoontje links onderin je scherm of stuur een mail naar info@myzenful.nl . We helpen je graag verder.

Betalingen

Kan ik veilig betalen?

Op www.myzenful.nl betaal je altijd veilig met IDEAL, bancontact, paypal, KLARNA, visa, creditcard, mastercard etc.

Betaling gedaan, maar geen bevestiging ontvangen?

Heb je een bestelling geplaatst, de betaling afgerond, maar geen orderbevestiging per e-mail ontvangen? Dan kan het zijn dat de betaling nog verwerkt moet worden. Als je na 15 minuten nog geen e-mail hebt ontvangen is het mogelijk dat er iets mis is gegaan.

Controleer altijd eerst of het bedrag wel is afgeschreven van je bankrekening, PayPal rekening of creditcard. Als dit niet het geval is, dan kan je een nieuwe bestelling plaatsen. Als het bedrag wel is afgeschreven verzoeken we je contact met ons op te nemen. Wij controleren dagelijks betalingen, maar het kan gebeuren dat wij jouw betaling niet kunnen zien. Stuur daarom een e-mail met daarin je ordernummer. Dan kunnen wij je snel helpen.

Het bedrag is niet afgeschreven, maar ik heb wel een orderbevestiging ontvangen

Het kan gebeuren dat er een storing is bij de gebruikte betaalmethode, en je betaling hierdoor mislukt. In enkele gevallen ontvang je dan wel een orderbevestiging per e-mail. Als dit voorkomt kan je zelf een nieuwe bestelling plaatsen. Wij verwerken bestellingen zonder succesvolle betaling niet, dus je hoeft niet bang te zijn dat je uiteindelijk twee bestellingen ontvangt. Je kunt ook contact met ons opnemen.

Overige problemen of heb je vragen over een betaling?

Neem dan contact op met onze klantenservice zodat we je verder kunnen helpen.

Retourneren

Ik wil het product graag retourneren. Kan dit?

Je kunt je producten binnen 14 dagen volledig gratis retourneren als het product voldoet aan de voorwaarden. Etherische oliën kunnen nooit geretourneerd worden in verband met hygiëne.

Retourvoorwaarden: retourneren van een product moet altijd voldoen aan alle onderstaande voorwaarden:

– Het product en verpakking moeten volledig, ongeopend en onbeschadigd zijn
– Het product mag niet gebruikt zijn
– Het artikel dient in de originele verpakking binnen 14 dagen retour gestuurd worden!

Let op: etherische oliën, geurstenen etc. kunnen niet retour gestuurd worden in verband met hygiëne.

Product gerelateerd

Aroma diffuser

Wil je meer weten over aroma diffusers zoals de voordelen en werking? Klik dan hier om naar de Zenful magazine te gaan.

 Mijn aroma diffuser werkt niet meer?

 – Rondom de diffuser wordt nat: Oplossing: Probeer het spatscherm aan de binnenkant van de deksel opnieuw te bevestigen.

 – De diffuser verstuift niet. Oplossing: Haal het spatscherm aan binnenkant eruit, zet de deksel er weer op en zet de diffuser weer aan voor 30 seconde. Let op! Na 30 seconde weer het spatscherm weer terugplaatsen, anders kan het zijn dat de diffuser gaat lekken. Zet de diffuser aan en kijk of die stuift.

 – Als je aroma diffuser niet meer werkt kun je de meegeleverde instructies even door lezen en de stappen volgen. Probeer ook eens de meegeleverde blaadje met “probleem oplossen” te lezen en kijken of het een veel voorkomende probleem is wat makkelijk opgelost kan worden. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

 Wat zijn de voordelen van een diffuser?

Onze aroma diffusers hebben veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat jij heerlijk ontspant. Maar er is meer…

 – Verbetert je gemoedstand. Door oliën als lavendel en sinaasappel toe te voegen aan je diffuser creëer je een rustgevende en opbeurende sfeer. Het kan fijn zijn bij stress, depressie of slaapproblemen.

– Goed voor je immuunsysteem. Oliën als citroen versterken je immuunsysteem.

– Hoofdpijn verlichten. Sommige oliën zoals pepermunt en rozemarijn werken pijnstillend. Door deze te vernevelen kun je je hoofdpijn verlichten. De werking ervan verschilt per persoon.

– Helpt tegen droge huid. Een aroma diffuser bevochtigt je ruimte. Hiermee voorkomt het droge lippen en huid.

– Verkouden? Een paar druppels eucalyptus olie toevoegen aan je diffuser zorgt ervoor dat je weer vrijer kunt ademen.

– Heerlijke geuren verspreiden? Een aroma diffuser vernevelt zuivere etherische oliën in je ruimte. Laat elke kamer heerlijk ruiken met jouw lievelingsgeuren. Last van vieze geurtjes? Een aroma diffuser verdrijft deze vieze geurtjes snel en eenvoudig.

– Hygiëne. Veel essentiële oliën hebben bacterie dodende eigenschappen. Het is dus heel hygiënisch om een olie diffuser regelmatig te gebruiken.

Hoe werken de aroma diffusers?

De aroma diffusers werken allemaal op stroom. Je krijgt een kabel meegeleverd die een lengte heeft van ongeveer 1,5 meter lang. Deze hoort altijd aangesloten te zijn. Volg ons op Instagram @myzenful als je niet weet waar je de aroma diffuser wilt neerzetten of voor inspiratie.

Hoeveel druppels olie moet ik gebruiken in de diffuser?

Als je 400 ml water in je diffuser hebt kun je de volgende hoeveelheden druppels olie gebruiken.

 *Baby’s vanaf 3 maanden tot 1 jaar: 1 druppel

Kinderen 2 t/m 4 jaar: 2 druppels

Kinderen 4 t/m 8 jaar: 3 druppels

Kinderen 8 t/m 12 jaar: 4 druppels

Kinderen 12 t/m 16 jaar: 5 druppels

Volwassenen: 5 tot 10 druppels

*Zwangere vrouwen: 5 druppels

 Voor volwassenen is het beginnen met 4 tot 8 druppels olie in 400 ml water geadviseerd. Je mag na een tijdje altijd meer of minder druppels gebruiken want dit is volledig naar jouw eigen wens aan te passen.

Moet ik altijd etherische oliën toevoegen aan mijn aroma diffuser?

Nee hoor. De Zenful aroma diffusers zijn namelijk ook geschikt als luchtbevochtiger. Dit houdt in dat het de lucht bevochtigt zonder etherische oliën.

De etherische oliën zijn vooral voor een lekkere geur en aromatherapie. Dit is ook waarom mensen vaak een aroma diffuser aanschaffen.

Wat gebeurt er als het water in de aroma diffuser op is?

Wanneer het water op is in de aroma diffuser schakelt die automatisch uit of gaat die in stand-by mode.

Dus maak je geen zorgen! Vul er gewoon wat water bij en het werkt weer.

 

Kan ik een aroma diffuser gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Over aromatherapie tijdens zwangerschap zijn er veel verschillende meningen. Sommige zeggen dat je tijdens de zwangerschap slechts een paar etherische oliën niet mag gebruiken en andere zeggen weer dat prima is om te gebruiken. Meestal ligt de waarheid in het midden en ligt de beslissing hierin bij jezelf. Een aroma diffuser is wel de veiligste manier om etherische oliën te gebruiken tijdens de zwangerschap. Neem eerst advies van een aromatherapeut of arts voordat je het wilt gebruiken bij zwangerschap.

 

Gebruik echter niet veel etherische oliën. Het advies van vele anderen voor zwangere vrouwen is maximaal 5 druppels te gebruiken. Etherische oliën kunnen je op de volgende manieren helpen.

 

– Misselijkheid: De etherische olie citroen of pepermunt verlicht het gevoel.

– Slecht slapen: Doe dan een paar druppels lavendelolie in een aroma diffuser naast je bed.

– Bedroefd? Bergamot, mandarijn of sinaasappel vrolijken je weer op.

– Extra energie? Citroen kan jou een energie boost geven.

 

Lavendel en mandarijn ontspannen en verlichten je angsten.

 

* Rozemarijn is afgeraden tijdens de zwangerschap.

 

Zijn aroma diffusers ook te gebruiken voor baby’s?

Een aroma diffuser is geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden. Slaapt je baby slecht? Doe dan 1 of 2 druppels lavendelolie in een aroma diffuser met 400ml water. Let wel op dat de ruimte niet te klein is.

 

Gebruik geen rozemarijn, pepermunt, eucalyptus voor baby’s of kinderen jonger dan 3 jaar. Deze zijn te krachtig voor kinderen en baby’s en zijn daarom niet prettig.

 

Slaapt je kind slecht? Dan kan lavendel helpen voor een heerlijke nachtrust. Krachten van lavendel: lavendel zorgt voor ontspanning. Dit is fijn voor krampjes en helpt voor de opening van luchtwegen.

 

Volg de richtlijnen met een goed verzond verstand dan zullen etherische oliën net als bij een volwassenen vele voordelen voor de gezondheid zijn. Neem echter wel advies van een aromatherapeut of arts voordat je het wilt gebruiken bij baby’s.

 

Etherische oliën moeten altijd buiten bereik van kinderen en baby’s gehouden worden.

Etherische olie

Wat is het verschil tussen diffuservloeistof, etherische olie en biologische etherische olie?

– Zenful Diffuservloeistoffen zijn alleen geschikt voor gebruik in een diffuser. De geuren zijn mild en aangenaam. Dit is ideaal om kennis te maken met de heerlijke Zenful geuren.

– Zenful 100% etherische oliën zijn alleen geschikt voor gebruik in een Zenful diffuser. De etherische oliën hebben een sterkere geur dan een diffuservloeistof. Je geniet naast de heerlijke geur van de oliën volop van de unieke voordelen van elk olie.

– Zenful biologische etherische oliën zijn geschikt voor aromatherapie. Deze etherische oliën zijn biologisch gecertificeerd. De oliën zijn 100% zuiver, onverdund en krachtig in zijn werking. Je kunt deze biologische oliën gebruiken in een diffuser, maar ook op jouw huid (na het mengen met een basisolie). Met de Zenful biologische oliën geniet je optimaal van aromatherapie. Elk olie heeft zijn unieke werking en talloze voordelen voor jouw geest, lichaam en omgeving.

 

Zijn de Zenful etherische oliën natuurlijk en waar komen ze vandaan?

Onze oliën komen uit verschillende landen maar worden verwerkt op Nederlandse bodem. De oliën zijn 100% zuiver en natuurlijk! Het is ons doel om de meest verfijnde, zuivere, natuurlijke en veilige etherische oliën aan te bieden. Dit doen we door direct te leveren aan de Zenful familie. Wij maken het genieten van aromatherapie en het ervaren van de krachten van de natuur toegankelijk voor iedereen.

 

Wat zijn de voordelen van een etherische olie?

Etherische oliën kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Naast dat een etherische olie heerlijk ruikt, kan het ook positief werken voor je mentale of fysieke gezondheid. Zo werkt het ontspannend, kan het je huid kalmeren en doodt het bacteriën. Zo leef je meer bewust en gezond.

 

Hoe gebruik je essentiële oliën?

– Aromatisch: door middel van een diffuser.

– Op je huid: op de gewenste plek door middel van een massage is het geweldig. Verdun de olie wel met een basisolie.

– In je bad: voeg etherische oliën nooit rechtstreeks en onverdund in water: meng enkele druppels etherische olie in een plantaardige draagolie (basisolie), (volle) melk of room en voeg dit aan badwater toe of in een douchegel.

 

Verdun etherische oliën steeds in een basisolie of neutraal product voor je het op de huid of in bad gebruikt. Voeg 2 druppels etherische olie toe per eetlepel (5ml) basisolie.

Hoeveel druppels olie zitten in er in een 10 ml flesje?

In een fles olie zit er ongeveer 180 tot 200 druppels olie. Per ml is dat ongeveer 20 druppels olie. Dit verschilt per soort olie.

 

Kun je alle oliën mixen?

Nee. Een blend is een mix van oliën die samen weer een nieuwe olie vormen. Je kunt wel een blend gebruiken samen met één of twee enkele oliën.

 

Kunnen oliën ook voor baby’s of kinderen gebruikt worden?

Ja dit is zeker mogelijk.

 

Kinderen

Essentiële oliën zijn geweldig te gebruiken bij kinderen. De oliën kunnen helpen bij de ondersteuning en het versterken van de ontwikkeling van hun afweersysteem en zijn eenvoudig in gebruik. Het moet trouwens wel veilig worden gebruikt.

 

Baby’s

Etherische oliën kunnen een goede werking hebben bij baby’s. Zo kan het ze rustig maken en beschermen tegen verstoppingen waardoor ze beter doorslapen. Het is trouwens wel afgeraden om etherische olie op de huid van je baby te gebruiken. Je kunt wel de olie in een aroma diffuser doen om het te vernevelen. Begin hiermee pas na 3 maanden. Neem echter wel altijd advies van een aromatherapeut of arts voordat je olie gaat gebruiken bij baby’s. Je zou bijvoorbeeld kunnen starten met 1-2 druppels per 400ml water en vermijd rozemarijn, pepermunt en eucalyptus. Dit is vooral voor de babykamer, omdat deze meestal klein zijn. In de woonkamer kun je iets meer druppels olie in jouw Zenful aroma diffuser gebruiken.

 

Kun je deze oliën gebruiken bij dieren?

Ja dat kan. Bij katten en vogels moet je voorzichtig zijn omdat zij een leverenzym missen. Dit enzym is belangrijk voor het afvoeren van stoffen die geregeld in essentiële oliën voorkomen. Maak hierin zelf een bewuste keuze. Zorg er wel altijd voor dat je kat altijd weg kan uit de ruimte als je de diffuser aan zet en gebruik niet teveel druppels. Dat vinden katten namelijk prettiger.

 

Waarom moet je rustig aan beginnen met de oliën?

Je lichaam moet eerst wennen aan de kracht van de oliën. Als je in één keer te veel druppels gebruikt kan het een contra effect hebben: bijvoorbeeld de hele nacht wakker liggen in plaats van goed slapen. Als je oliën te frequent en onverdund gebruikt en je houdt veel gif- en afvalstoffen vast, dan kun je een soort detox-reactie ervaren. De verschijnselen hiervan zijn: misselijkheid, hoofdpijn, darmklachten, erg moe voelen en uitslag en jeuk krijgen (het laatste komt niet heel vaak voor). Deze verschijnselen zijn vaak binnen een week over. Daarna kun je oliën weer gaan gebruiken, mits je het rustig opbouwt. Begin dus de eerste week met 1-2 druppels in de diffuser en ga niet gelijk allerlei verschillende oliën tegelijk gebruiken.

 

Hoelang zijn de oliën houdbaar?

De houdbaarheidsdatum van de oliën zijn 6 maanden na opening. Bewaar de oliën wel goed op een koele en donkere plek.

 

Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

Er is geen verschil. Het is gewoon een andere benaming. Wij zorgen ervoor dat de kwaliteit, puurheid net zoals duurzaamheid, mens-, dier- en milieuvriendelijkheid en innovatie in evenwicht zijn.

 

Hoeveel druppels etherische olie moet in de diffuser?

Gebruik per 100ml water ongeveer 2-3 druppels olie. Je kunt het natuurlijk meer of minder doen. Voeg meer druppels of minder toe aan jouw eigen wensen. Maar gebruik niet te veel druppels (10 druppels per 100ml water), maar ook niet te weinig (1 druppel per 400ml water).

 

Kan je de olie ook inwendig gebruiken?

Nee. Het is afgeraden om de oliën inwendig te gebruiken. Gebruik de oliën alleen voor uitwendig gebruik.

 

Mag je ook een andere olie dan Zenful olie in de diffuser doen?

Zenful oliën zijn intens, verfijnd en speciaal voor optimale werking met de Zenful diffusers. Het is dus afgeraden om andere oliën te gebruiken.

 

Ik weet niet welke olie ik moet kiezen?

Moeite met het kiezen van een olie? Lees dan onze magazine.

 

Kan je ook allergisch zijn voor de oliën?

Essentiële oliën kunnen een allergische reactie veroorzaken bij personen die er gevoelig voor zijn. Huidirritaties en allergieën komen soms voor wanneer het gebruik wordt voor massages. Een allergie kan ontwikkelen bij een etherische olie. Daarom is het aangeraden om niet iedere dag en niet steeds dezelfde etherische olie te gebruiken.

 

Ik ben zwanger kan ik alle oliën gebruiken?

Onze oliën zijn 100% natuurlijk en heel krachtig. Bepaalde oliën zijn absoluut afgeraden te gebruiken tijdens zwangerschap. De olie wordt namelijk opgenomen in het bloed en komt zo ook bij de baby terecht. Alle essentiële oliën die ketonen bevatten, zijn mogelijk neurotoxisch en kunnen tot een miskraam leiden. Oliën zoals cipres-, eucalyptus-, pepermuntolie mogen niet gebruikt worden gedurende de hele zwangerschap. Raadpleeg altijd een arts of aromatherapeut voor meer informatie.

 

Kun je de oliën ook op je huid smeren?

De oliën van Zenful zijn geschikt om te verdampen. Bepaalde oliën zijn geschikt om te smeren op je huid (eerst verdunnen met een basisolie). Bekijk hiervoor per olie op de product pagina’s of het geschikt is voor op de huid. Door de huid worden de essentiële oliën opgenomen. De oliën moet je eerst verdunnen met een basisolie als je het op de huid wilt gebruiken. Hierdoor heeft de olie een direct effect op je welzijn en gemoedstoestand en werkt het via de opname door de huid nog langer door nadat de geur vervaagt.

 

Kunnen de oliën in bad gebruikt worden?

De oliën van Zenful zijn geschikt in een diffuser, op je huid en ook in bad. Zo kan het therapeutisch werking hebben voor lichaam en geest. Meng 5-10 druppels etherische olie per 10ml basisolie – je kunt ook neutrale badschuim, badolie, honing, badschuim, zeezout, melk of room voor je ze aan het bad toevoegt.

Let op: gebruik geen etherische oliën in het bad van een baby en gebruik nooit pepermuntolie in bad of onder de douche (gevaar voor koudeshock).

 

Ik krijg irritaties en last van mijn ogen.

Het kan voorkomen dat je wel eens kleine irritaties (bijvoorbeeld aan je ogen) krijgt na het gebruik van etherische oliën. Gebruik dan minder druppels olie. Als je etherische oliën voor de eerste keer gebruikt is het verstandig om slechts enkele druppels te gebruiken. Je moet er namelijk aan wennen. Heb je het aantal druppels al opgebouwd en nog steeds last? Misschien is de olie die je hebt gekozen niet geschikt voor je. Probeer gerust een andere olie naar keuze.

Cadeaukaart

Is de cadeaukaart niet ontvangen in je e-mailadres?

Kijk dan even of het in de spam “ongewenst” map zit. Voeg onze e-mailadres (info@myzenful.nl) ook toe als contact om dit te voorkomen.

 

Overige problemen?

Neem gerust contact met ons op.

Services

Zenful family

Wil je meer weten over de community van Zenful genaamd Zenful family? Klik dan hier om meer te lezen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op.