Zenful Logo Zwart Fit Transparant Desktop

Beste Aroma Diffuser: Alles wat je moet weten A-Z

Alles over aroma diffusers a tot z uitgelegd

Een aroma diffuser is een toestel dat door waterverneveling de heerlijke geuren van etherische oliën in huis verspreidt. Een apparaat dat je goed in je vel laat zitten, je lichaam en geest in balans brengt en ook nog eens de lucht bevochtigt.

   

Hoe kies ik de beste diffuser?

Welke aroma diffuser is goed en hoe kies ik nou de beste aroma diffuser? Hou rekening met volgende zaken bij het kopen van een aroma diffuser.

 
 1. Reservoir inhoud
  Voor 100 ml water, kom je met enkele druppels ongeveer 4u toe om een geur te vernevelen. Er zijn diffusers met een klein reservoir of een iets groter reservoir. Doorgaans is dit ongeveer 200 – 300 ml. Wil je de aroma diffuser in je winkel of op kantoor gebruiken? Dan kies je best een toestel met een groter reservoir.

 2. Eenvoudig reinigen
  Check voor je een diffuser koopt, of je deze eenvoudig kan openmaken om hem schoon te maken. Een aroma diffuser goed reinigen is immers heel belangrijk.

 3. Veiligheid
  De meeste aromadiffusers schakelen zichzelf automatisch uit na lang gebruik of bij te weinig water in het reservoir. Zo kan je veilig vernevelen. 

 4. Timer
  Met een timer kan je kiezen hoe lang je de geur laat verspreiden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor 3 of 6 uur. Dit verschilt per model. Na deze periode, schakelt de diffuser zich automatisch uit.

 5. Geluid
  Ga zeker even na hoeveel geluid je aroma diffuser maakt. Het is niet fijn dat als je probeert te ontspannen, je een luid zoemend geluid hoort. Denk hierbij ook na waar je de diffuser zal gebruiken. In de slaapkamer zal deze waarschijnlijk nog iets stiller moeten zijn dan in de woonkamer.

 6. Verlichting
  De meeste Zenful diffusers hebben LED-verlichting in verschillende kleuren die je kan in- of uitschakelen. Dit is een persoonlijke keuze. De kleuren zijn doorgaans heel zacht en bieden extra sfeer.

 7. Het ontwerp
  Kies een design dat je rust geeft. Denk vooraf misschien ook even na waar je de diffuser zal neerzetten en of deze mooi in je interieur zal passen. Hoe groot mag het toestel zijn? Past het op je nachtkastje?

 8. Stroomkabel
  Het is belangrijk om te weten waar je een aroma diffuser wilt en kan plaatsen. De meeste diffusers hebben een stroomkabel. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld in de woonkamer te gebruiken. Wil je toch meer bewegingsvrijheid? Kies dan een draadloze diffuser of misschien wel een geursteen voor in de auto.
Zenful aroma diffusers
 

Top 5: beste aroma diffuser

Je wilt natuurlijk weten welke aroma diffuser de beste is en welke je moet kiezen. Hier hebben we de top 5 beste diffusers.

 

Zenful Dewdrop

De beste aroma diffuser voor in de woonkamer. Deze ideale diffuser is iets groter, waardoor deze een mooi decoratie-element in je interieur vormt. Verkrijgbaar in donker hout of licht hout. Vernevel tot 6 uur lang je etherische olie en kies je favoriete kleur LED-licht. 

Zenful aroma diffuser Dewdrop licht hout

Dewdrop diffuser licht hout
Dewdrop aroma diffuser zwart

 

Zenful Oasis diffuser

Deze diffuser past op de kleinste plekjes. Handig voor in de slaapkamer, badkamer of je nachtkastje. Vernevel tot 8 uur lang je etherische olie en kies je favoriete kleur LED-licht.

Zenful aroma diffuser Oasis licht hout

Oasis aroma diffuser

 

Zenful Lyra

Vernevel tot 3 uur lang je etherische olie met je favoriete kleur LED-licht. 
Verkrijgbaar in donker hout of licht hout. Geschikt voor ruimtes tot 25 m².

Zenful aroma diffuser Lyra donker hout

Lyra donker hout

Lyra licht hout diffuser

 

Zenful grote Flora

Wil je een grote ruimte lekker doen ruiken? Kies dan de Zenful Flora diffuser. Deze verspreidt de lekkerste geuren in ruimtes tot wel 40 m². Ideaal voor op kantoor.
Vernevelen kan tot 4 uur lang.

Zenful-Flora-grote-diffuser-voor-grote-ruimte

Flora grote aroma diffuser voor grote ruimte

 

Zenful Harmony draadloos en oplaadbaar

De diffuser voor wie deze echt overal wil gebruiken. Dit toestel is namelijk draagbaar en kan je dus om het even waar neerzetten. Opladen met USB-C.

Zenful-Harmony-aroma-diffuser-draadloos-oplaadbaar

Harmony diffuser draadloos zonder snoer en oplaadbaar wit