Waarom een luchtbevochtiger in huis je beter doet voelen

‘s Winters verwarm je graag je huis goed om een gezellig nest te creëren. De lucht droogt hierdoor uit en droge lucht kan heel wat kwaaltjes met zich meebrengen. Verkoudheden, prikkelende ogen en luchtwegen en zelfs concentratiemoeilijkheden. Jouw gezondheid en die van je planten en huisdieren gaan achteruit. Een luchtbevochtiger kan je helpen!

Weg droge lucht en kwaaltjes

Een lekker warm huis creëert sfeer en geborgenheid. Je mag gerust wat meer stoken, maar bewaak toch dat de luchtvochtigheid in huis best tussen de 40 en 60 procent ligt. Je zal minder last hebben van jeukende ogen, droge huid en lippen, verkoudheden… Lukt dit niet? Verwelkom dan een luchtbevochtiger in huis. Dit toestel verspreidt met frequente trillingen vochtdruppels in de lucht. Je huisdieren, planten en zelfs houten meubelen zullen je heel dankbaar zijn!

Welke luchtbevochtiger kies jij?

Er bestaan luchtbevochtigers met stoom, verdamping of ultrasone toestellen.

De stoom luchtbevochtiger verhit water en brengt vervolgens stoom in de lucht. Voeg een aroma toe om je huis lekker te doen ruiken. Nadeel: dit toestel verbruikt veel stroom.

Ultrasone toestellen zijn ventilatoren die door trillingen fijne nevel verspreiden. Het water blijft koud en verbruikt zo weinig energie. Dit zijn is bijvoorbeeld een geurdiffuser. Ze kunnen met of onder olie gebruikt worden als luchtbevochtiger.

Toestellen die droge kamerlucht door een vochtige filter blazen, laten het water verdampen. Minder energieverbruik, maar ook minder vocht in de lucht.

Bekijk beste aroma diffusers.

Blije huid, planten en parket

Luchtbevochtigers houden niet alleen de luchtvochtigheid in balans, maar zorgen ook voor jouw gezondheid en die van je huisdieren.

Stralende huid
Inderdaad, deze toestellen geven je een gratis schoonheidsbehandeling. Vochtige lucht laat je zweet minder snel verdampen, waardoor je huid minder snel uitdroogt. Ook je lippen glanzen extra en voelen niet droog aan. Weg vervelende barstjes.

Happy plants en dieren
Ja, ook je planten hebben graag genoeg vocht in de lucht. Ze zullen minder snel uitdrogen en je langer plezieren met hun groene balderen. Ook je huisdieren profiteren mee.

Meubelen en parket
Hoe gek het ook klinkt, ook je parket en houten meubelen zijn dankbaar voor een goede luchtvochtigheid in huis. Het hout zal niet gaan krimpen, scheuren of barsten.

Geen luchtbevochtiger? Probeer deze tips om luchtvochtigheid te verbeteren

Toch geen fan van een luchtbevochtiger? Haal met deze handige tips toch die luchtvochtigheid van 40 tot 60 %.

  • Zet een raam open.
  • Hang een waterbakje aan de verwarming.
  • Planten, planten en nog eens planten.
  • Zet de badkamerdeur open na een bad of douche.
  • Verwarm tot maximum 21 graden.
  • Verlucht ‘s ochtends je kamer.
  • Stofzuig en veeg regelmatig.

Volg ons op social media

Dit vind je misschien ook leuk…

E-book-wegwijs-in-aromatherapie

Gratis voor jou
Zenful e-book:
Wegwijs in aromatherapie

 

Vraag hem nu aan en krijg hem direct. Vol met tips en handige weetjes. Helemaal GRATIS!

Bedankt voor het inschrijven! Download het e-book die je in jouw e-mail hebt ontvangen. Je hebt je ook aangemeld voor nieuws van Zenful. Houd je e-mail in de gaten. *Bekijk de spam folder en voeg ons als contact toe om te voorkomen dat je Zenful mails mist.